تحقیق گروه هاي كاري
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 8 صفحه
قسمتی از متن word (..doc) :
ضرورت ايجاد تيم هاي کاري و مراحل شکل گيري آنها
آدمي بدون ارتباطات قادر به زنگي نيست. سلامتي و تندرستي انسان نيز وابسته به همين ارتباطات است و هر چه زمان بيشتر به جلو مي رود، برقراري ارتباط ميان انسانها بيشتر ضرورت مي يابد، ما شاهد آن هستيم که تکنولوژي ارتباطات به سرعت در حال توسعه است و مدت زمان زيادي نيست که با ظهور اينترنت ارتباط ميان انسانها در تمامي نقاط کره زمين چنان تسهيل شده است که ديگر دهکده جهاني يک انديشه درون ذهن نيست.
سازمان هايي که در اين شرايط به خدمات رساني مشغولند مي بايستي بسيار فعال و پر تحرک بوده و علاوه بر اينکه لحظه به لحظه بايد قابليت هاي خويش را افزايش دهند مي بايستي پاسخگوي نيازهاي جديد خدمات گيرندگان خود نيز باشند. آن دسته از سازمان هاي بزرگ که داراي حرکتي کند بوده و قادر به تطابق خويش با شرايط حاضر نيستند محکوم به نابودي هستند.
شکل گيري تيم هاي کاري فعال مي تواند در دل سازمانها شروعي براي پاسخ گويي به اين نياز جديد باشد. افراد در دل تيم هاي کاري هدفمند، قادرند سريع تر تصميم گيري کرده و نسبت به تغييرات زمانه سريعتر واکنش نشان دهند و با اصلاح سريع امور، به راه خويش ادامه دهند. هماهنگ
ي تيمهاي کاري با اهداف سازمان به همراه استقلال عمل مي تواند راه حل خوبي براي شرايط جديد باشد.
دو عامل مي تواند در ايجاد انگيزش در افراد بسيار موثر باشد.
ادراک کفايت
استقلال عمل
اين دو عامل مي تواند در يک تيم کاري به راحتي نمود يابد.
توانمندي افراد به راحتي در يک تيم ظهور مي يابد و مورد تحسين واقع مي شود. و اين مي تواند احساس ادراک کفايت را در افراد زنده نمايد و از طرفي بعلت استقلال عمل تيم و تقسيم وظايف در بين افراد، يک عنصر تيم به راحتي مي تواند در يک تيم تصميم گيري کرده و در امور دخالت مستقيم داشته باشد و نتايج اعمال خود را به سرعت ببيند و اين خود عامل انگيزشي بسيار مهمي براي افراد است و متاسفانه در سازمانهاي بزرگ و داراي بروکراسي گسترده اين اتفاقات به راحتي رخ نمي دهد و گويي افراد در يک شبکه تارعنکبوتي گرفتار شده و آزادي عمل آنها محدود م
ي شود و توانمندي فرد نيز به راحتي به چشم نمي آيد و در نهايت فرد ترجيح ميدهد که نظاره گر باشد و فقط در شرايطي که از او خواسته مي شود، عکس العمل نشان دهد. البته شکل گيري يک تيم کاري موفق نيز به راحتي ميسر نمي شود و نيازمند يک تلاش جدي است.
براي آشنايي در خصوص مراحل شکل گيري يک تيم کاري از ديدگاه توکمن و رابينز به زبان ساده مي توان به موارد زير اشاره نمود.
مرحله اول يا مرحله شکل گيري تيم :
هنگامي که تصميم گرفته مي شود يک تيم ايجاد شود، ابتدا از افراد دعوت به عمل آمده که به دور هم جمع شده و درخصوص برپايي يک تيم کاري به بحث و تبادل نظر بپردازند. شرکت کنندگان در تيم به علت اينکه هنوز به عمق مباحث وارده نشده و نسبت به شخصيت يکديگر شناخت کمي دارند در بيان ديدگاهها و نظرات محتاطانه عمل مي کنند و از طرفي رفتاري مودبانه دارند. خيلي از افراد علاقمندند که بدانند چرا بايد اين تيم شکل بگيرد؟ و در صورت شکل گيري، چه فوايدي براي آنان دارد و يا چه مشکلاتي براي آنان ايجاد مي کند؟